Fiets verzekeren

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Wanneer u een fiets koopt bij online fiets kopen .com ben je natuurlijk nog niet verzekerd. Er zijn een aantal manieren om je fiets te verzekeren en het is helemaal niet moeilijk. Hieronder vind u een aantal tips om uw gekochte fiets te voorzien van de juiste verzekeringsvorm.

Via creditcard

Het is mogelijk om bij ons te betalen met uw creditcard. Het grote voordeel is de creditmaatschappijen automatisch uw product verzekerd tegen diefstal. (informeer natuurlijk wel even bij uw verzekeringsmaatschappij). Voor zover onze informatie strekt is de fiets dan verzekerd alleen tegen diefstal.

Via een verzekering

Online kunt u uw fiets natuurlijk ook verzekeren, dit kan via de Hema website, de anwb of elke willekeurige maatschappij. Hierbij kunt u uzelf verzekeren tegen diefstal, ongevallen, schade en rechtsbijstand. Afhankelijk van het aantal kilometers dat u per jaar fietst kunt u de juiste verzekering uitkiezen.

fiets-verzekering-onlinefietskopen

Diefstal

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Als de politie een fietsendief aanhoudt, blijkt vaak dat deze meerdere fietsen heeft gestolen. Met deze aangifte heeft u bewijs voor uw verzekering.  Aangifte doen heeft ook het voordeel dat de politie een beeld krijgt van locaties waar fietsen worden gestolen.

 

Ongevallen

78.000 personen worden jaarlijks medisch behandeld aan de gevolgen van een fietsongeval.

66.000 personen worden jaarlijks behandeld op een Spoedeisende Hulpafdeling.

8.100 personen worden jaarlijks opgenomen in het ziekenhuis na een fietsongeval.

190 personen overlijden jaarlijks na een ongeval tijdens het fietsen.

Het is dus helemaal zo gek nog niet om uzelf te verzekeren tegen een fiets ongeval

 

Rechtsbijstand

Wie is er aansprakelijk? Een van de meest gestelde vragen na een aanrijding. Het is dan ook een belangrijke vraag. U kunt alleen uw schade verhalen op een aansprakelijke tegenpartij. Daarom hier de basisregels van aansprakelijkheid. Maar hoe zit het met de aansprakelijkheid bij eigen schuld, een aanrijding met een fiets/voetganger, dieren of door een gat in de weg? En waar kunt u terecht als de tegenpartij onbekend is of een buitenlands kenteken heeft? Rechtsbijstand is dus enorm belangrijk.

 

 

Een online fiets kopen of uw fiets verzekeren!

Laat een Reactie Achter